sâmbătă, 7 decembrie 2013

Bucovina-Duh E.P [REVIEW]

Bucovina-Duh
O introducere pentru acest album, defapt E.P ar fi cam așa: La naiba în praznic!!! Acești 4 oameni trebuiesc promovați mult mai mult, mai cunoscuți, mai ceruți pe la concerte și festivaluri. Dece? Pentru că sunt epici, tot albumul cap coadă este epic. Chiar nu înțeleg, cultura românească se poate exprima și printr-o muzică mai cultă nu numai populare la Etno all day all night sau alte... știți voi... Măgării.

Albumul are o atmosferă foarte epică și plăcută și trupa păre să aibă ceva diferit de oferit. Mai mult Power Metal, o voce mult mai curată decât albumul lor anterior plus o calitate a sunteutlui neașteptat de bună, probabil cea mai bună producție la o trupă românească pe care am auzit-o până acum (oricum nu prea am ascultat multe albume autohtone) fiecare instrument se aude excelent și cumva toate sunt îmbinate de sună absolut delicios. Interesant este, de asemenea, se simte mult mai epic.
Acum hai să vorbim despre miez pentru că e prea dulce....
Prima melodie Vuiet de Negru Izvor este o compoziție epică, un scurt instrumental cu chitări melodice maiestuoase, clape și tobe. Dacă primăvara ar fi o persoană, ea ar fi cea mai mândră de acest intrumental, pur și simplu simți cum toată natura renaște cu acest cântec.
După vine marele Duh, title-track-ul, preferatul meu de pe tot E.P-ul, vocea solistului Luparul este excelentă, iar acel riff care face să sară acoperișul în aer e bestial. Aici Duh-ul prinde viață.
Straja: Cel mai meaningfull cântec de pe întreg albumul, un tempo puțin mai lent, o starea de spirit mai melancolică, mai patriotă, iar vocea și instrumentele accentuează starea de spirit. Straja este despre trectul trist și întunecat al Bucovinei.
Și acum Livelove-ul întregii Bucovine, Mestecăniș, probabil cireașa de pe colivă a E.P-ului, cea mai lungă, complexă și spectaculoasă piesă. Este o compoziție foarte epică cu chitari melodice magnifice și clape maiestuoase, în timp ce trupa folosește vocea brutală pentru prima (și ultima) oară în album.
Piesa de încheiere Bucovina, Inima Mea este o simplă variantă acustică a unui cântec mai vechi,  din primul lor album, care încheie pe o notă înaltă cele 24 de minute ale E.P-ului și meține dragostea lor pentru melegurile bucovinene.
Concluzie: Bucovina își exprimă dragostea față de propria lor țară, față de Bucovina prin acest album în cel mai frumos mod posibil , este imposibil să nu îți placă acestă muzică, cu excepția dacă asculți Măgării. poate nu sunt ei foarte cunoscuți sau de succes național, dar la naiba, ași bagă mâna în foc oricând pentru Bucovina spunând că doar cu acest album joacă pe degete etno-ul. Nu am nimic cu populara dar sincer acum, populara este aceeași Măriie cu altă pălărie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu